Bahçe Bitkileri
TNKÜ Radyo
2019-10-20

Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu ve Tarım Sektörüne Katkıları Çalıştayı Gerçekleştirildi



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 2019 yılı etkinlikleri çerçevesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Ziraat Fakültesi tarafından 17 Ekim 2019 Perşembe günü “Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu ve Tarım Sektörüne Katkıları" konulu çalıştay düzenlendi.

Programın açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet NARİNOĞLU, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir ALBAYRAK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bülent EKER ve Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT, Trakya Bölgesinde yer alan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldılar. Çalıştay programının öğleden önceki bölümünde davetli konuşmacılar Üniversitemiz Ziraat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof.Dr. İ. Hakkı İNAN, ZİDEK (Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Başkanı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar) Genel Müdürü Özkan KAYACAN katıldı. Çalıştay, “Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu ve Geleceği“ ve “Tarım Sektörüne katkılar ve Sektörün Beklentileri” konulu iki ayrı oturumda yer alan konuşmacıların katılımları ile  09:30-18:00 saat aralığında gün boyu gerçekleşti.

Davetli konuşmacılar arasında yer alan Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) Başkanı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU ise konuşmasında “Ülkemizde Tarımsal Yükseköğretimde Akreditasyon” konusuna değinerek yükseköğretim kalite güvencesi yönetmeliği ile ilgili bilgiler paylaştı.

Çalıştay programı, öğleden sonra 13:30 itibariyle “Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu ve Geleceği“ oturumu ile başlatıldı. I. Oturum, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat YILDIRIM’ın başkanlığında yönetildi. Oturumda bölümümüz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Salih ÇELİK  ve Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerindenProf.Dr. Bahattin AKDEMİR, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi  Prof.Dr. Mehmet KURAN, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Zehra AYHAN konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 “Tarım Sektörüne katkılar ve Sektörün Beklentileri” konulu II. Oturum ise Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER tarafından yönetildi. II. Oturumda, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin ÖZYÜREK, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Türker SAVAŞ, özel sektör temsilcileri Barbaros Hayrettin GÜLER (Syngenta Güney Avrupa Yöneticisi), Dr. Cenk SARAÇOĞLU (Limagrain Tohum Türkiye Genel Müdürü) ve Erdem KARAUZ (MAY Tohum Pazarlama Direktörü) konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Oturumlar sonrası Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT tarafından konuşmacılara üniversitemiz hediyeleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Çalıştay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT’ın kapanış konuşmaları ile tamamlandı.

Çalıştayın gerçekleştirilmesinde bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Erdinç BAL Çalıştay Düzenleme Kurulu'nda, bölümümüz öğretim elemanı Araş. Gör. Nihan ŞAHİN çalıştay organizasyonunda, bölümümüz öğrencilerinden Beyza ÇİÇEK, Arif SARAÇ ve Fatih YILDIRIM çalıştayın organizasyonunda görev almıştır.