Bahçe Bitkileri
TNKÜ Radyo

 

 

 

  • Alabaşın (Brassica oleracea var. gongylodes) Soğuğa Dayanıklılığı
  • Asma Fidanlarında Aşı Bölgesindeki Içsel Yapının Manyetik Rezonans Görüntüleme Yöntemi MRI Ile Incelenmesi
  • Asmada Aşı Kaynaşma Özellikleri Üzerine Bazı Sitokinin Uygulamalarının Etkisinin Belirlenmesi
  • Bazı Çekirdeksiz Üzüm Çeşitlerinde Embriyo Aborsiyonu ve Nedenleri
  • Bazı Egzotik Sebze Türlerinin Kuraklığa Toleransının Belirlenmesi (16.09.2020 / NKUBAP.03.YL.19.204 / Prof. Dr. Murat DEVECİ)
  • Bazı Kimyasal Madde Uygulamalarının Ispanakların Soğuğa Dayanıklılığına Etkisi Üzerinde Araştırmalar
  • Bitki-Toprak-Atmosfer Ölçümlerini Kapsayan Sulama Teknolojilerinin Brokkoli (Brassica oleracea L. var. italica) Tarımında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
  • Cibre ve Farklı Mineral Gübrelerin Marulda Verim ve Uç Yanıklığı Üzerine Etkileri
  • Conservation and Restoration of European Cork Oak Woodlands A Unique Ecosystem In, AB
  • Degisik Vejetasyon Dönemlerine Kadar Uygulanan Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Biberde Meydana Getirdigi Fizyolojik, Morfolojik ve Kimyasal Degisikliklerin Belirlenmesi
  • Değişik Vejetasyon Dönemlerinde Farklı Su Kısıtlarının Ispanakta Meydana Getirdiği Fizyolojik, Morfolojik ve Kimyasal Değişikliklerin Belirlenmesi
  • Değişik Vejetasyon Dönemlerine Kadar Uygulanan Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Yaprak Lahanada Meydana Getirdiği Fizyolojik Morfolojik ve Kimyasal Değişikliklerin Belirlenmesi
  • Derim Sonrası UV C ve Etanol Uygulamalarının Üzüm Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
  • Farklı Besin Kaynakları ve Çözeltilerinin,Perlit Torba Kültürü ile Yetiştirilen Marul ve Domateste, Gelişme ve Verim Üzerine Etkisi
  • Farklı Ortamlarda Yetiştirilen Ispanağın (Spinacia oleracea L.) Bazı Gelişme Dönemlerindeki Makro-Mikro Besin Elementleri ile Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
  • Farklı Tuzluluk Düzeyindeki Sulama Sularının Serada Yetiştirilen Bazı Bitkilerin Verim Kalite Parametreleri Ve Toprak Profili Tuzluluğuna Etkisi
  • Farklı Uç Alma Dönemleri ve Farklı Dozlarda Azot Uygulamalarının Merlot Vitis vinifera L Üzüm Çeşidinde Gelişme Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  • Farklı Zamanda Ve Seviyede Salkım Seyreltmenin Büyük T Sisteminde Yetiştirilen Merlot (vitis Vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Verim Ve Kaliteye Etkisi
  • Fidanlık Koşullarında Aşılı Asma Fidanı Üretimi
  • Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarından (Vitis vinifera L.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
  •  Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmasına Vitis vinifera L Ait Genetik Materyallerin Toplanması ve DNA İzolasyonlarının Yapılması
  • Ganos Dağları Doğal Florasından Toplanan Kültür Asması (Vitis vinifera L ) Genetik Materyallerinin Moleküler Karakterizasyonunun Yapılması
  • Gökçe Ada’da Organik Üzüm Yetiştiriciliğine Uygun Çeşitlerin Belirlenmesi
  • Hasat Sonrası Putresin, Salisilik Asit, Oksalik Asit ve Kalsiyum Klorür Uygulamalarının Bazı Erik Çeşitlerinin Muhafaza Süresi ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkisi
  • Hasat Sonrası UV-C ve Yenilebilir Yüzey Kaplama Uygulamalarının Kiraz Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
  • Hidroponik Kültür ve Fidanlık Koşullarında Yetiştirilen Aşılı Asma Fidanlarının Odunsu Dokularında Karbonhidrat-Azot Birikimi ve Bağdaki Tutma Oranlarına Etkileri
  • Hidroponik Yöntemlerle Aşılı Köklü Asma Fidanı Üretimi
  • İnorganik ve Organik Maddeler Katılmış Cibrenin Fide Üretiminde ve Topraksız Tarımda Yetiştirme Ortamı Olarak Kullanım Olanakları
  • Kalecik Karası Üzüm Çeşidinde Teksel Seleksiyon
  • Kapsaisinin Biberde (Capsicum annuum L.) Çimlenme, Çıkış ve Bitki Gelişimine Etkisi
  • Kırklareli Yöresindeki Sulama Suyu Kaynaklarında Bulunan Bazı Makro ve Mikro Elementlerin Tarımsal Açıdan Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma
  • Lahanagiller (Cruciferae) Ve Baklagiller (Fabacea) Familyalarına Ait Bazı Türlerin, Tüketim Amaçlı Olarak Çimlendirilen Tohumları ve Tohum Karışımlarında Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
  • Latin Çiçeğinin (Tropaeolum majus L.) Kurutulmasında Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması: Kurutmakinetiklerinin ve Bazı Kimyasal Özelliklerinin Değişimi
  • Marmara Bölgesinden Toplanan Domates Popülasyonlarının Moleküler ve Morfolojik Karakterizasyonunun Belirlenmesi
  • Mekanik Yaprak Yaralamanın Farklı Üzüm Çeşitlerinde Tane Metabolit Kompozisyonu, Salkım Ve Tane Özellikleri Üzerine Etkisi
  • Merlot Üzüm Çeşidinde Yaprak Su Potansiyeli İle Yaprak Alma Uygulamalarının Olgunluk İndislerinin Yönetimi Ve Bunların Üzüm Verim Ve Kalitesi Üzerine Etkileri (24.12.2019/ 24.11.2021/Prof. Dr. Elman BAHAR)
  • Osmotik Çözelti Uygulamalarının Soğan Tohumlarında Çimlenme, Çıkış ve Verim Üzerine Etkisi
  • Plastik Seralarda Yetiştirilen Bazı Bitkilerin Sulama Zamanı ve Su Kullanımı Planlaması
  • Salisilik Asit Uygulamalarının Farklı Sulama Seviyelerinde Yetiştirilen Yazlık Kabakta (Cucurbita pepo L.) Bitki Gelişimi ve Verime Etkisi
  • Soğuk Hava Depolarında Kasa İçi Bağıl Nem ve Sıcaklık Dağılımının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi
  • Soğuk Hava Depolarında Ortam Koşullarındaki Yersel Değişkenliğin Depolama Kayıpları Üzerindeki Etkisinin Araştırılması
  • Syrah Üzüm Çeşidinde Farklı Toprak İşleme ve Yaprak Alanı Ürün Miktarlarının Su Stresi, Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
  • Tekirdağ İlindeki Fabrikaların Çevresindeki Tarım Alanlarında Oluşturduğu Toprak Kirliliği ve Bu Kirliliğin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri
  • Tekirdağ Şartlarında Alabaş (Brassica oleracea var. gongylodes) Yetiştiriciliği
  • Trakya Bölgesi Doğal Florasında Bulunan Fragaria Cinsine Bağlı Türlerin Tespiti, Moleküler ve Morfolojik Karakterizasyonlarının Yapılması
  • Trakya Bölgesinde Kiraz Üretiminin Ekonomik Analizi
  • Trakya Bölgesinde Seracılığın Gelişimi, Karşılaştığı Sorunlar ve Çözümler
  • Trakya Bölgesindeki Farklı Terroirlardan Alınan Papazkarası Üzüm Çeşidi Salkımlarının İriliklerine Bağlı Olarak Fitokimyasal Bileşimlerinin İncelenmesi
  • Trakya Ormanlarında Yabani Olarak Yetiştirilen Böğürtlen (Rubus L.) Populasyonundan Üstün Verimli Fertlerin Seçilmesi ve Bunların Teknolojik ve Kültürel Amaçlarla Üretilmesi
  • Trakya’da Tarla Sebzeciliğinin Genel Durumu ve Ekonomik Sorunları Üzerine Bir Araştırma
  • Türkiye’de Doğal Olarakyetişen Yabani Asmanın (V. vinifera ssp. slyvestris) Tanımlanması ve Üretimde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması
  • Türkiye’de Farklı Lokasyonlardan Temin Edilen Yerli Bamya Genotiplerinde Morfolojik ve Sitolojik Karakterizasyon
  • Türkiye’deki Mevcut Çilek (Fragaria sp.) Gen Kaynaklarının Toplanarak Değerlendirilmesi ve Çekirdek Koleksiyonlarının Oluşturulması
  • Urla’da Bulunan Tarihi Üzüm Çeşidi Adayı Asmaların Molekülar ve Ampelogarafik Yöntemlerle Tanıları
  • Zeytin Bahçeleri Için Değişken Düzeyli Gübreleme Yapan Gübre Dağıtma Makinası Geliştirilmesi

 

 

 

 

 

(Güncelleme: 25.12.2024)