Bahçe Bitkileri
TNKÜ Radyo

 

 

 

 

Sevgili Öğrenciler;

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne hoş geldiniz. Bölümümüz tarımsal üretimin meyve yetiştirme ve ıslahı, sebze yetiştirme ve ıslahı ve bağ yetiştirme ve ıslahı alanlarını kapsayan konularda lisans derecesi vermek üzere 1982 yılında kurulmuştur. Kuruluş yılında 30 öğrenci ve 3 Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Elemanı ile öğretime başlayan bölümümüz 2023 yılı itibarı ile toplam 9 Öğretim Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi ile hizmet vermektedir.

Bölümümüz sahip olduğu kalite kültürü ve benimsediği vizyon ve misyonu çerçevesinde eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinde dikkat ettiğimiz en önemli nokta, ülkemiz koşullarını ve gerçeklerini öncelikli olarak dikkate almak koşulu ile lisans ve lisansüstü programlarda verdiğimiz derslerin gelişmiş ülkelerdeki benzer bölümlerle uyumlu olmasıdır. Bu anlayışımız ile küreselleşen dünya koşullarında ülkesinde var olan bahçe bitkileri sorunlarını bilen ve bu sorunlara uluslararası perspektif ile çözüm önerisi üretebilen lisans ve lisanüstü mezunlar vermeyi amaçlıyoruz.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizin edindikleri bilgi ve mesleki deneyim ile gerek özel sektörde gerekse de kamu kuruluşlarında aranan özelliklere sahip olmaları ve öncelikli olarak tercih edilmeleri bizleri çok mutlu etmektedir. Mezunlarımız tarımın değişik sektörlerinde iş bulma olanağına sahiptirler

Bu bilgiler ışığında Bahçe Bitkileri alanında  eğitim görmek isteyen öğrencilere bölümüzde eğitim görmelerini tavsiye eder ve lisans eğitiminde onlarla beraber olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

 

Prof. Dr. Elman BAHAR