Bahçe Bitkileri
TNKÜ Radyo
 

YÖK Tez No

Yazar

Yıl

Tez Adı

1

29848

AHMET DELİCE

1987

Tekirdağ şartlarında çileklerde farklı yetiştirme usullerinin verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi

2

39037

LEVENT ARIN

1988

Değişik dikim mesafelerinin soğanlarda verim ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisi

3

39036

AYŞENUR ÇOLAK

1988

Ülkemizde satılan domates, biber ve patlıcan tohumlarının kalite özellikleri ile çimlenmelerine etki eden faktörlerin belirlenmesi

4

39032

HÜLYA KARABURUK

1989

Serada lale F1 domates çeşidinde değişik sayıda salkımlar üzerinden uç almanın bitki gelişmesi ve verim üzerine etkisi

5

39070

MEHMET BAŞ

1990

Tekirdağ yöresinde yetiştirilen kiraz çeşitlerinin pomolojik özelliklerinin tespiti

6

39038

TAMER PEKTAŞ

1990

Bazı marul çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi

7

39040

MEHMET SETTAR ÜNAL

1990

Farklı dikim derinliklerinin aşılı köklü asma fidanlarında kalite ve randıman üzerine etkileri

8

39039

HATİCE AKBAŞAK

1990

Isıtılmayan cam serada alara F1 ve patara F1 hıyar çeşitlerinin toprakta ve torbada yetiştirilmesinin bitki gelişmesi ve verim üzerine etkisi

9

39093

MEHMET EMİN AKÇAY

1991

Bazı baş soğan çesşitlerinin doğrudan tohumla üretime uygunluklarının tesbiti

10

39061

ELMAN BAHAR

1991

Asma fidanlıklarında ethiel'in defoliant olarak kullanılması

11

39091

ERCİŞ ERBERK

1991

Isıtılmayan cam serada farklı temel ve üst gübre seviyelerinin torbada yetiştirilen domateslerde gelişme ve verim üzerine etkisi

12

39062

YAKUP GÜNEŞ

1991

Bazı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi

13

29326

ALİ KAYA

1992

Bazı yerli sarmısak çeşitlerinin baş ve diş özelliklerinin belirlenmesi

14

29854

LEVENT ÖNEN

1992

Sera koşullarında tüplü asma fidanı üretimi

15

28000

FATMA KOCAMAN

1993

Arpacıktan baş soğan yetiştiriciliğinde değişik dikim mesafelerinin verim ve baş kalitesi üzerine etkisi

16

28001

İLKNUR DOĞAN KORKUTAL

1993

Elma ve armutlarda aşı parsellerine dikilen anaçların gövdesine uygulanan değişik budama uzunluğunun tutma oranı ve vejatatif gelişme üzerine etkileri

17

28002

ÖMER ÇEBİ

1993

Starking ve golden delicious elma çeşitlerinde kök budamasının vegatatif ve generatif gelişme üzerine etkileri

18

27987

MEHMET TAŞCI

1993

Bazı yerli üzüm çeşitlerinde yaprağın ampelografik ölçülerinin belirlenmesi

19

27943

F.CEM KUZUCU

1993

Kum havuzlarının aşılı köklü asma fidanı üretiminde kullanılması

20

27988

MUSTAFA ATAKAN

1993

Isıtılmayan cam serada torba, yüzük, saman balyaları ve perlitte yetiştirilen yağlı baş salatalarda gelişme ve verim karşılaştırılması

21

27944

NİLÜFER GAMZE VESKE

1993

Farklı ekim tarihlerinin, ısıtılmayan cam serada yetiştirilen domates çeşitlerinde, gelişme ve verim üzerine etkisi

22

27999

TUNCER ÖZÜYAMAN

1993

Isıtılmayan cam serada, toprak, torba, yüzük, saman balyaları, alttan ve üstten sulanan perlitte yetiştirilen domateslerde gelişme ve verimin karşılaştırılması

23

27942

SÜREYYA ALTINTAŞ

1993

Isıtılmayan cam serada, sera toprağında ve farklı ortamlar üzerine oturtulmuş 7 ve 15 litrelik torba ve yüzüklerde domates yetiştirmenin bitki gelişmesi ve verim üzerine etkisi

24

35181

ALİ AYBEY

1994

Isıtılmayan cam seralarda erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygun yağlı baş salata çeşitlerinin belirlenmesi

25

35180

BERNA ŞİMŞEK ERİŞ

1994

Sarmısaklarda (Allium sativum L.) baş ve diş oluşumu 1. morfolojik değişimler ve ağırlık artışları

26

35171

RAFET ÇOBAN

1994

Bazı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirmeye uygunluklarının tespiti

27

35200

GÜMÜŞ FUNDA GÖKÇE

1994

Asma anaçlarına dikimde uygulanan farklı kök budama şiddetlerinin yeni kök oluşumu ve vegetatif gelişme üzerine etkileri

28

35206

YÜCEL YANGÖZGÜL

1994

Kısaltılmış standart çelikler kullanarak aşılı köklü asma fidan üretimi

29

35175

AYLA TÜRKOĞLU

1994

Sofralık üzüm çeşitlerinde yaprak büyüklüğünün kalite faktörleri üzerine etkisi

30

35201

FUNDA ERYILMAZ

1994

Farklı ekim zamanlarının çin lahanası çeşitlerinde gelişme ve verim üzerine etkisi

31

47547

MURAT DEVECİ

1995

Tekirdağ şartlarında ıspanak yetiştiriciliğinde farklı ekim zamanı ve bitki sıklığının gelişme ve verim üzerine etkisi

32

47552

YALÇIN ÖZKAN

1995

 

33

362416

MURAT DEVECİ

1995

Tekirdağ şartlarında ıspanak yetiştiriciliğinde farklı ekim zamanı ve bitki sıklığının gelişme ve verim üzerine etkisi

34

47554

ZAFER MAKARACI

1995

Ahududu bitkisinde (Rubus idaeus spp.) en uygun dikim budamasının belirlenmesi ve bunun vejetatif ve generatif gelişme üzerine etkisi

35

47546

NESLİHAN EKİNCİ

1995

Bazı hıyar çeşitlerinde lentisel yoğunluğunun muhafaza süresi ve kalite özelliklerinin değişimi üzerine etkisi.

36

47555

YASEMİN ÇATAL

1995

Asma kanama suyu ile toprağın mineral besin maddeleri yönünden karşılaştırılması

37

47549

CEM KONDOK

1995

Farklı ekim zamanlarının, ısıtılmayan cam serada yetiştirilen hıyar çeşitlerinde, gelişme ve verim üzerine etkisi.

38

47548

FATMA FUNDA KUZU

1995

Farklı fosforlu gübre dozları ve sıra aralarının salata tohum verim ve kalitesine etkisi.

39

57233

BELİT BALCI

1996

Tekirdağ şartlarında önemli bazı bezelye çeşitlerinin verim ve kalite özelliklerinin tesbiti

40

57245

DEMİR KÖK

1996

Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde (Vitis vinifera l.) Tekirdağ koşullarında kışlık gözlerinin sürmeye zorlanmasıyla göz verimliliğinin önceden saptanması

41

57302

ŞİRİN ENGİN

1996

Kozak beyazı üzüm çeşidinde gibberrelik asit ile çekirdeksizliğin elde edilmesi

42

57268

YUSUF MERT KOCAMAZ

1996

Standart dışı çeliklerin aşılı köklü asma fidanı üretiminde kullanılması

43

57248

BAHRİYE ÜRKMEZ

1996

Soğuk cam serada yetiştirilen melez, standart ve kiraz domates çeşitlerinde gelişme ve verimin karşılaştırılması

44

57242

NAZİRE BAŞKAN

1996

Farklı harç vetorba hacimlerinin karpuz fidesi gelişimi üzerine etkisi

45

57286

SÖZER ANKARA

1996

Isıtılmayan cam sereda alçak tünel, malç, budama uygulamalarının domateste veim ve erkencilik üzerine etkisi

46

67580

ÇARIYAR BERDİMURADOV

1997

Domates fidelerinde uygulanacak düşük sıcaklığın bitkilerin büyüme ve verimlilikleri üzerine etkisi

47

67578

AYŞE EKKAZAN İNCE

1997

Tekirdağ şartlarında soğan tohumu üretiminde en uygun baş soğan dikim sıklığının tespiti

48

67530

BUKET SERİN

1997

Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde (V. vinifera L.) sürgün ve tane büyüme hızının değişimi

49

67579

H.SERTAÇ TACIKAYAN

1997

Farklı irilikteki soğanların soğan tohumu üretimine uygunluğunun belirlenmesi ve tohum verimi ve kalitesi üzerine farklı hasat zamanlarının etkisi

50

67575

NİHAL POYRAZ

1997

Bazı soğan çeşitlerinde tohum gücü (vigor) özelliklerinin saptanması

51

78905

FİKRET TOPTAN

1998

Isıtılmayan cam serada yetiştirilen kısa ve uzun meyveli hıyar çeşitlerinde gelişme ve verimin karşılaştırılması

52

78906

CAN GÜÇLÜ

1998

Soğuk serada yetiştirilen standart ve melez patlıcan çeşitlerinde budamanın gelişme ve verim üzerine etkisi

53

78907

YILMAZ BENLİCE

1998

Farklı kalsiyum kaynaklarının yaprak gübresi olarak değişik seviye ve zamanlarda uygulanmasının, marullarda gelişme, verim ve kalite üzerine etkileri

54

84720

SIDDIK SAMİ ALİBAZ

1999

Sebze fidesi yastıklarında buğday samanı, ayçiçeği sapı ve üzüm cibresinin ısı enerjisi kaynağı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi

55

84817

IŞIL YANIK (ÖZDEMİR)

1999

Tekirdağ şartlarında ilkbahar turp yetiştiriciliğinde uygun çeşit ve fındık turbu (raphanus sativus vear sativus) için uygun zamanın saptanması üzerine araştırmalar

56

84719

ASLI AKAN MERCANGÖZ

1999

Standart şaraplık üzüm çeşitlerinin hasat olgunluğunda esas alınacak fiziksel kalite özelliklerinin belirlenmesi

57

84802

PINAR SUCUOĞLU KORAL

1999

Standart sofralık üzüm çeşitlerinin salkıma ilişkin kalite özelliklerinin belirlenmesi

58

84787

GÜL EBRU ORHUN

1999

Sebze olarak tüketilecek çimlendirilmiş turp (raphanus sativus) tohumları için en uygun çimlendirme koşullarının belirlenmesi

59

84797

MÜGE PALABIYIK

1999

Sonbahar kırmızı fındık turp yetiştiriciliğinde farklı ekim zamanı ve bitki sıklıklarının verim ve kalite üzerine etkisi

60

95325

CAFER AY

2000

Serada temel ve sulu gübre olarak uygulanan farklı organik gübrelerin domateste, gelişme, verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri

61

95279

YELİZ KIYAK

2000

Domates ve hıyar tohumlarına ekim öncesi yapılan farklı uygulamaların bazı fiziksel stres şartlarında çıkış ve fide gelişimi üzerine etkileri

62

105950

ASUMAN CİBİCELİ

2001

Farklı ekim zamanlarının, sonbahar ürünü oalarak açıkta yetiştirilen kıvırcık baş salata (lactua sativa var capitata) çeşitlerinde gelişme ve verim üzerine etkileri

63

154275

ERDİNÇ BAL

2004

Bazı çilek çeşitlerinin meyvesindeki anatomik yapılaşmanın muhafaza süresi üzerine etkisi

64

168169

SEVEN ALTAN

2005

Kivi (Actinidia deliciosa A. Chev.) yetiştiriciliğinde göz verimliliğinin belirlenmesi

65

168134

AYÇA KARAUZ

2005

Değişik dönemlerde alınan asma aşı kalemlerinde gözlerin uyanması ve kallus oluşumu üzerine soğukta muhafazanın etkileri

66

168168

SEVGİ POYRAZ

2005

Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen glohaven şeftali çeşidinde hasat dönemi boyunca ağaç olumunda gözlemlenen değişimler

67

183313

GÜLÇİN AKSU

2006

Cruciferae familyasındaki bazı sebze fidelerine uygulanan donma sıcaklıklarının, fide büyümesi ve kalitesi üzerine etkisi

68

183433

UTKU ÖZDAMAR

2006

Farklı yöntemlerle çürütülmüş beyaz üzüm cibresinde, değişik K/Ca oranına sahip besin çözeltisi verilerek yetiştirilen domateste, gelişme ve verimin karşılaştırılması

69

183409

ÖZNUR GÖKHAN

2006

Bazı çekirdekli üzüm çeşitlerinde gibberellik asit (GA3) uygulamasının ovaryum gelişimi üzerine etkileri

70

216569

İBRAHİM ONAT

2007

Şaraplık üzüm çeşitlerinde kaliteli şarap üretimine en uygun şıra oranının belirlenmesi

71

199824

FURKAN TINMAZ

2007

Ekim öncesi bazı tohum uygulamaları ile bamya (Abelmoschus esculentus L. Moench)'nın çimlenme, çıkış ve veriminin iyileştirilmesi

72

233258

ÇİĞDEM YILMAZ

2008

Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen bazı önemli elma çeşitlerinde kimyasal seyreltme

73

233323

EVRİM ALTUN

2008

Soğuk cam serada, farklı inorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrelerde yetiştirilen kıvırcık baş salatada, gelişme ve verimin karşılaştırılması

74

256999

MERAL DIRAK

2009

İzabella üzüm çeşidinin Tekirdağ koşullarında yetiştirilme olanaklarının araştırılması

75

256961

ASLI UMUT

2009

Kültür asmasında ağırlık- alan ilişkisinden yararlanarak gerçek yaprak alanının bulunmasında yöntemlerin karşılaştırılması

76

257000

SERKAN AYDIN

2009

Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde tane fiziksel özelliklerinin belirlenmesi

77

258678

HAYDAR BALCI

2009

Brokkoli (Brassica oleracea var. italica) ve salata (Lactuca sativa L.) tohumlarına uygulanan bazı organik asit ve bitkisel kökenli materyallerin çimlenme, çıkış ve fide falitesi üzerine etkileri

78

258680

NAZİF SEVİMAY

2009

Kuraklık steresi altındaki marul bitkilerinde salisilik asidin etkileri

79

258677

ZİYA ŞİMŞEK

2009

Cabernet sauvignon (V. vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı yönlerden uygulanan yaprak almanın kalite özellikleri üzerine etkileri

80

258714

SERKAN CANDAR

2009

Çevre şartlarının kış-erken ilkbahar döneminde serada yetiştirilen marulda uç yanıklığı oluşumuna etkisi

81

257009

AHU ZÜBEYDE DOĞAN

2009

Farklı UV-C uygulama sürelerinin asmalarda aşıda kaynaşma özellikleri üzerine etkileri

82

258674

AHMET BAHADIR DUMAN

2009

Farklı tuzluluk ortamlarında deniz börülcesi (Salicornia europea) yetiştiriciliğinin araştırılması

83

268630

AHMET ALKIŞ

2010

Bazı yumuşak ve sert çekirdekli meyve türlerinin Çorlu yöresindeki performanslarının incelenmesi

84

268625

ASLI GÖKGÖZ

2010

Soğuk cam serada inorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrede yetiştirilen domateste, gelişme ve verimin karşılaştırılması

85

268634

ONUR İNAL

2010

İnorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrenin, fide üretiminde ve topraksız tarımda, yetiştirme ortamı olarak kullanım olanakları

86

268383

AHMET SEMİH YAŞASIN

2010

Cabernet sauvıgnon üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve salkım seyreltme uygulamalarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri

87

283214

EMİNE UZUN SÖNMEZ

2010

Farklı ortamlarda yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea L.) bazı gelişme dönemlerindeki makro-mıkro besin elementleri ile fenolik madde içeriklerının belirlenmesi

88

268381

GİZEM YILDIRIM

2010

Asmada aşı kaynaşma özellikleri üzerine bazı sitokinin uygulamalarının etkisinin belirlenmesi

89

297651

HATİCE KADİROĞLU KARAOĞLAN

2011

Hayward kivi çeşidinde meyve tutumundan hasada kadar olan dönemde meyvede meydana gelen morfolojik değişimlerin saptanması

90

297658

ABDURRAHMAN MELİH MİKAR

2011

Soğuk cam serada, inorganik, organik maddeler ve besin elementleri karıştırılmış öğütülmüş cibrelerde yetiştirilen kıvırcık baş salatada, gelişme ve verimin, diğer ortamlarla karşılaştırılması

91

297643

HANİFE GÜLER

2011

Soğuk cam serada kaya yünü, perlit, zeolit, cibre ve toprakta yetiştirilen kıvırcık baş salatada gelişme ve verimin karşılaştırılması

92

297652

SERAP TUĞ

2011

Biberde (Capsicum annuum L.) aşılı bitki üretme ve yetiştirme çalışmaları

93

297710

ÇİSEM YUVAUÇ

2011

Tekirdağ koşullarında sonbahar döneminde sebze rezene (Foeniculum vulgare var.azoricum) yetiştirme olanaklarının araştırılması

94

297708

BENGÜ UYAN

2011

Değişik vejetasyon dönemlerinde farklı su kısıtlarının ıspanakta meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi

95

297662

ESRA EŞ

2011

Phaseolus vulgaris L.'de otopoliploidinin uyartılması

96

305270

GÜLÇİN AKÇAY

2012

Grenache, Syrah, Mourvedre üzüm çeşitlerinde salkım seyreltme, yaprak, uç ve tepe almanın verim ve kalite üzerine etkileri

97

309930

TÜLİN KARA

2012

Bazı elma çeşitlerinde çiçek tozu canlılık düzeyi, çimlenme yeteneği ve çiçek tozu üretim miktarının saptanması

98

305283

SELEN ŞEKER

2012

Ülkemizde yetiştirilen farklı çekirdeklik kabak populasyonlarının bazı tane özelliklerinin saptanması ve rapd yöntemi ile genetik ilişkilerinin belirlenmesi

99

309920

CANEL KURT

2012

Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alanı/ürün miktarlarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri

100

309919

GÜLİSTAN DEMİRCİ

2012

Cibre ve farklı mineral gübrelerin marulda verim ve uç yanıklığı üzerine etkileri

101

318032

ÖZGE KAYMAZ

2012

Viognier (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı sıra yönleri ve salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri

102

309915

MEHMET CÜNEYD ÇAVUŞOĞLU

2012

Farklı dozda tuz içeren sulama sularının bazı sebze fidelerinin gelişimi üzerine etkisi

103

328298

FATMA SEREN SAĞIR

2013

Bazı yerli Trabzon hurması tipleri (Diospyros kaki L.) için uygun tozlayıcı çeşit belirlenmesi

104

332307

BENGÜL KÜÇÜKÇELİK

2013

Soğuk serada perlit ve cibrede yetiştirilen domates çeşitlerinin meyvelerine, farklı dozlarda kalsiyum (Ca) püskürtmenin, çiçek burnu çürüklüğü ve çatlamaya etkisi

105

346593

MUSTAFA BURAK AKÇAY

2013

Merlot üzüm çeşidinde (Vitis vinifera L.) farklı sıklıkta yapraktan uygulanan çinko ve bor mikro elementlerinin şaraplık üzüm kalitesi üzerine etkileri

106

346592

SEÇİL BAYRAM

2013

Farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının Syrah üzüm çeşidinde tanede metabolit birikimi ve su stresi üzerine etkileri

107

328281

MEHMET ALİ OÇKUN

2013

Bağcılıkta metil jasmonat (MeJA), jasmonik asit (JA) ve salisilik asitin (SA) aşıda kallus oluşumu üzerine etkileri

108

360747

NAZIM EMRE DURMAZ

2014

Asma yapraklarında stoma yoğunluğunun saptanmasında saydamlaştırma ve kalıp alma yöntemlerinin karşılaştırılması

109

360742

ÇAĞLAR SANŞİLİ

2014

Bazı elma ve kiraz çeşitlerinde polen performanslarının belirlenmesi

110

355449

HÜSEYİN ÖNER

2014

Cabernet-sauvignon üzüm çeşidinde farklı kültürel işlemlerin verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri

111

355443

ALİ ÇELİK

2014

Yerkirazında farklı su uygulamarının meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi

112

360747

NAZIM EMRE DURMAZ

2014

Asma yapraklarında stoma yoğunluğunun saptanmasında saydamlaştırma ve kalıp alma yöntemlerinin karşılaştırılması

113

364269

ELİF NESİME GENÇ ( BİRBENLİ)

2014

Patlıcanda (Solanum melongena cv. Togo F1) sürgün budaması ve dikim sıklığının verim ve kalite üzerine etkileri

114

355428

NİHAN ŞAHİN

2014

Farklı kimyasal uygulamalarının 0900 ziraat çeşidi kirazın çatlaması üzerine etkilerinin tespit edilmesi

115

355455

ELİF ÖZKAN

2014

Farklı azot seviyelerine sahip besin çözeltilerinin perlitte yetiştirilen nötr gün çileklerinin (Fragaria ×ananassa) gelişimi ve verimi üzerine etkisi

116

382835

OKTAY SEZGİN

2015

Türkiye florasında bulunan yabani kırmızı frenk üzümünün (Ribes rubrum L.)kültüre alınarak fenolojik morfolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi

117

398677

ÇAĞATAY ARABACI

2015

Kapsaisinin biberde (Capsicum annuum L.) çimlenme, çıkış ve bitki gelişimine etkisi

118

413386

MELTEM PITIR

2015

Biber yetiştiriciliğinde farklı su kısıtlarının meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi

119

382854

MERVE BORA

2015

Değişik vejetasyon dönemlerine kadar uygulanan farklı tuz konsantrasyonlarının biberde meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi

120

392404

EBRU KARAMUK

2015

Domatesde (Solanum lycopersicum cv. Jumbo F1) budamanın verim ve kalite üzerine etkisi

121

392405

MAJED NOOR AL-DEEN MAHMOOD

2015

110R anacı üzerine aşılı merlot üzüm çeşidi omcalarına uygulanan farklı biyofungusit ve dozlarının fidan özellikleri üzerine etkileri

122

398687

NURGÜL GÜNEŞ

2015

Organik bağcılıkta syrah üzüm çeşidi fidanlarına farklı dozlarda uygulanan Trichoderma harzianum ve Bacillus subtilis' in tutma ve gelişme üzerine etkileri

123

449191

ERSİN ÖZERKİŞİ

2016

Tekirdağ koşullarında farklı sıra üzeri mesafelerin bazı şeker mısırı (Zea mays L. saccharata Sturt.) çeşitlerinde taze koçan verimi ve kalite özelliklerine etkisi

124

436451

İPEK EZGİ KABATAŞ

2016

Sangiovese üzüm çeşidinde dönemsel yaprak su potansiyeli (Ψyaprak) değişimlerine bağlı olarak düzenlenen sulama oranları ile salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkileri

125

420303

AYŞE ÖZDEMİR

2016

Asma fidanlarında aşı bölgesindeki içsel yapının manyetik rezonans görüntüleme yöntemi (MRI) ile incelenmesi

126

449188

DEMET TUĞCU

2016

Değişik vejetasyon dönemlerine kadar uygulanan farklı tuz konsantrasyonlarının yaprak lahanada meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi

127

430304

ARZU ATAÇ TÜRKMENOĞLU

2016

Biberde (Capsicum annuum L.) aşılamanın erkencilik, verim ve kalite üzerine etkileri

128

436387

GÜLDEREN KAYGUSUZ

2016

Farklı uç alma dönemleri ve farklı dozlarda azot uygulamalarının merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde gelişme, verim ve kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi

129

436460

HANİFİ KOÇAK

2016

Hasat sonrası UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama uygulamalarının kiraz meyve kalitesi ile muhafaza süresi üzerine etkileri

130

457181

PINAR ÖRKCÜ

2016

Farklı lokasyonlardan temin edilen bamya genotiplerinin morfolojik ve sitolojik karakterizasyonu

131

483520

ÖZCAN YAVAŞ

2017

Flow sitometri ile bazı ıspanak aksesyonlarının çekirdek DNA içeriklerinin belirlenmesi

132

483514

HAKAN AŞAN

2017

Asma fidanı üretiminde aşılı çeliklere biyo-ajan uygulamalarının aşıda başarı oranı, fidan randımanı ve kalitesine etkileri

133

495057

ŞÜKRÜ ÖZTÜRK

2018

Farklı tuz konsantrasyonlarına sahip sulama sularının pazının büyüme ve gelişimine olan etkileri

134

527639

ASUMAN TORUN

2018

Bazı börülce genotiplerinin morfolojik ve moleküler karakterizasyonu

135

509531

ABDULĞANİ YARIŞ

2018

Farklı sulama oranlarının taze fasulyede meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi

136

503395

EMRAH KÖSE

2018

Bazı ıspanak aksesyonlarının morfolojik özeliklerinin belirlenmesi

137

495059

TUĞBA TEKSÖZ ÖZAKIN

2018

Aşılı asma fidanlarına farklı yöntemlerle uygulanan mikorizaların fidan tutma ve gelişme özellikleri üzerine etkileri