YÖK Tez No |
Yazar |
Yıl |
Tez Adı |
|
1 |
29848 |
AHMET DELİCE |
1987 |
Tekirdağ şartlarında çileklerde farklı yetiştirme usullerinin verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi |
2 |
39037 |
LEVENT ARIN |
1988 |
Değişik dikim mesafelerinin soğanlarda verim ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisi |
3 |
39036 |
AYŞENUR ÇOLAK |
1988 |
Ülkemizde satılan domates, biber ve patlıcan tohumlarının kalite özellikleri ile çimlenmelerine etki eden faktörlerin belirlenmesi |
4 |
39032 |
HÜLYA KARABURUK |
1989 |
Serada lale F1 domates çeşidinde değişik sayıda salkımlar üzerinden uç almanın bitki gelişmesi ve verim üzerine etkisi |
5 |
39070 |
MEHMET BAŞ |
1990 |
Tekirdağ yöresinde yetiştirilen kiraz çeşitlerinin pomolojik özelliklerinin tespiti |
6 |
39038 |
TAMER PEKTAŞ |
1990 |
Bazı marul çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi |
7 |
39040 |
MEHMET SETTAR ÜNAL |
1990 |
Farklı dikim derinliklerinin aşılı köklü asma fidanlarında kalite ve randıman üzerine etkileri |
8 |
39039 |
HATİCE AKBAŞAK |
1990 |
Isıtılmayan cam serada alara F1 ve patara F1 hıyar çeşitlerinin toprakta ve torbada yetiştirilmesinin bitki gelişmesi ve verim üzerine etkisi |
9 |
39093 |
MEHMET EMİN AKÇAY |
1991 |
Bazı baş soğan çesşitlerinin doğrudan tohumla üretime uygunluklarının tesbiti |
10 |
39061 |
ELMAN BAHAR |
1991 |
Asma fidanlıklarında ethiel'in defoliant olarak kullanılması |
11 |
39091 |
ERCİŞ ERBERK |
1991 |
Isıtılmayan cam serada farklı temel ve üst gübre seviyelerinin torbada yetiştirilen domateslerde gelişme ve verim üzerine etkisi |
12 |
39062 |
YAKUP GÜNEŞ |
1991 |
Bazı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi |
13 |
29326 |
ALİ KAYA |
1992 |
Bazı yerli sarmısak çeşitlerinin baş ve diş özelliklerinin belirlenmesi |
14 |
29854 |
LEVENT ÖNEN |
1992 |
Sera koşullarında tüplü asma fidanı üretimi |
15 |
28000 |
FATMA KOCAMAN |
1993 |
Arpacıktan baş soğan yetiştiriciliğinde değişik dikim mesafelerinin verim ve baş kalitesi üzerine etkisi |
16 |
28001 |
İLKNUR DOĞAN KORKUTAL |
1993 |
Elma ve armutlarda aşı parsellerine dikilen anaçların gövdesine uygulanan değişik budama uzunluğunun tutma oranı ve vejatatif gelişme üzerine etkileri |
17 |
28002 |
ÖMER ÇEBİ |
1993 |
Starking ve golden delicious elma çeşitlerinde kök budamasının vegatatif ve generatif gelişme üzerine etkileri |
18 |
27987 |
MEHMET TAŞCI |
1993 |
Bazı yerli üzüm çeşitlerinde yaprağın ampelografik ölçülerinin belirlenmesi |
19 |
27943 |
F.CEM KUZUCU |
1993 |
Kum havuzlarının aşılı köklü asma fidanı üretiminde kullanılması |
20 |
27988 |
MUSTAFA ATAKAN |
1993 |
Isıtılmayan cam serada torba, yüzük, saman balyaları ve perlitte yetiştirilen yağlı baş salatalarda gelişme ve verim karşılaştırılması |
21 |
27944 |
NİLÜFER GAMZE VESKE |
1993 |
Farklı ekim tarihlerinin, ısıtılmayan cam serada yetiştirilen domates çeşitlerinde, gelişme ve verim üzerine etkisi |
22 |
27999 |
TUNCER ÖZÜYAMAN |
1993 |
Isıtılmayan cam serada, toprak, torba, yüzük, saman balyaları, alttan ve üstten sulanan perlitte yetiştirilen domateslerde gelişme ve verimin karşılaştırılması |
23 |
27942 |
SÜREYYA ALTINTAŞ |
1993 |
Isıtılmayan cam serada, sera toprağında ve farklı ortamlar üzerine oturtulmuş 7 ve 15 litrelik torba ve yüzüklerde domates yetiştirmenin bitki gelişmesi ve verim üzerine etkisi |
24 |
35181 |
ALİ AYBEY |
1994 |
Isıtılmayan cam seralarda erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygun yağlı baş salata çeşitlerinin belirlenmesi |
25 |
35180 |
BERNA ŞİMŞEK ERİŞ |
1994 |
Sarmısaklarda (Allium sativum L.) baş ve diş oluşumu 1. morfolojik değişimler ve ağırlık artışları |
26 |
35171 |
RAFET ÇOBAN |
1994 |
Bazı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirmeye uygunluklarının tespiti |
27 |
35200 |
GÜMÜŞ FUNDA GÖKÇE |
1994 |
Asma anaçlarına dikimde uygulanan farklı kök budama şiddetlerinin yeni kök oluşumu ve vegetatif gelişme üzerine etkileri |
28 |
35206 |
YÜCEL YANGÖZGÜL |
1994 |
Kısaltılmış standart çelikler kullanarak aşılı köklü asma fidan üretimi |
29 |
35175 |
AYLA TÜRKOĞLU |
1994 |
Sofralık üzüm çeşitlerinde yaprak büyüklüğünün kalite faktörleri üzerine etkisi |
30 |
35201 |
FUNDA ERYILMAZ |
1994 |
Farklı ekim zamanlarının çin lahanası çeşitlerinde gelişme ve verim üzerine etkisi |
31 |
47547 |
MURAT DEVECİ |
1995 |
Tekirdağ şartlarında ıspanak yetiştiriciliğinde farklı ekim zamanı ve bitki sıklığının gelişme ve verim üzerine etkisi |
32 |
47552 |
YALÇIN ÖZKAN |
1995 |
|
33 |
362416 |
MURAT DEVECİ |
1995 |
Tekirdağ şartlarında ıspanak yetiştiriciliğinde farklı ekim zamanı ve bitki sıklığının gelişme ve verim üzerine etkisi |
34 |
47554 |
ZAFER MAKARACI |
1995 |
Ahududu bitkisinde (Rubus idaeus spp.) en uygun dikim budamasının belirlenmesi ve bunun vejetatif ve generatif gelişme üzerine etkisi |
35 |
47546 |
NESLİHAN EKİNCİ |
1995 |
Bazı hıyar çeşitlerinde lentisel yoğunluğunun muhafaza süresi ve kalite özelliklerinin değişimi üzerine etkisi. |
36 |
47555 |
YASEMİN ÇATAL |
1995 |
Asma kanama suyu ile toprağın mineral besin maddeleri yönünden karşılaştırılması |
37 |
47549 |
CEM KONDOK |
1995 |
Farklı ekim zamanlarının, ısıtılmayan cam serada yetiştirilen hıyar çeşitlerinde, gelişme ve verim üzerine etkisi. |
38 |
47548 |
FATMA FUNDA KUZU |
1995 |
Farklı fosforlu gübre dozları ve sıra aralarının salata tohum verim ve kalitesine etkisi. |
39 |
57233 |
BELİT BALCI |
1996 |
Tekirdağ şartlarında önemli bazı bezelye çeşitlerinin verim ve kalite özelliklerinin tesbiti |
40 |
57245 |
DEMİR KÖK |
1996 |
Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde (Vitis vinifera l.) Tekirdağ koşullarında kışlık gözlerinin sürmeye zorlanmasıyla göz verimliliğinin önceden saptanması |
41 |
57302 |
ŞİRİN ENGİN |
1996 |
Kozak beyazı üzüm çeşidinde gibberrelik asit ile çekirdeksizliğin elde edilmesi |
42 |
57268 |
YUSUF MERT KOCAMAZ |
1996 |
Standart dışı çeliklerin aşılı köklü asma fidanı üretiminde kullanılması |
43 |
57248 |
BAHRİYE ÜRKMEZ |
1996 |
Soğuk cam serada yetiştirilen melez, standart ve kiraz domates çeşitlerinde gelişme ve verimin karşılaştırılması |
44 |
57242 |
NAZİRE BAŞKAN |
1996 |
Farklı harç vetorba hacimlerinin karpuz fidesi gelişimi üzerine etkisi |
45 |
57286 |
SÖZER ANKARA |
1996 |
Isıtılmayan cam sereda alçak tünel, malç, budama uygulamalarının domateste veim ve erkencilik üzerine etkisi |
46 |
67580 |
ÇARIYAR BERDİMURADOV |
1997 |
Domates fidelerinde uygulanacak düşük sıcaklığın bitkilerin büyüme ve verimlilikleri üzerine etkisi |
47 |
67578 |
AYŞE EKKAZAN İNCE |
1997 |
Tekirdağ şartlarında soğan tohumu üretiminde en uygun baş soğan dikim sıklığının tespiti |
48 |
67530 |
BUKET SERİN |
1997 |
Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde (V. vinifera L.) sürgün ve tane büyüme hızının değişimi |
49 |
67579 |
H.SERTAÇ TACIKAYAN |
1997 |
Farklı irilikteki soğanların soğan tohumu üretimine uygunluğunun belirlenmesi ve tohum verimi ve kalitesi üzerine farklı hasat zamanlarının etkisi |
50 |
67575 |
NİHAL POYRAZ |
1997 |
Bazı soğan çeşitlerinde tohum gücü (vigor) özelliklerinin saptanması |
51 |
78905 |
FİKRET TOPTAN |
1998 |
Isıtılmayan cam serada yetiştirilen kısa ve uzun meyveli hıyar çeşitlerinde gelişme ve verimin karşılaştırılması |
52 |
78906 |
CAN GÜÇLÜ |
1998 |
Soğuk serada yetiştirilen standart ve melez patlıcan çeşitlerinde budamanın gelişme ve verim üzerine etkisi |
53 |
78907 |
YILMAZ BENLİCE |
1998 |
Farklı kalsiyum kaynaklarının yaprak gübresi olarak değişik seviye ve zamanlarda uygulanmasının, marullarda gelişme, verim ve kalite üzerine etkileri |
54 |
84720 |
SIDDIK SAMİ ALİBAZ |
1999 |
Sebze fidesi yastıklarında buğday samanı, ayçiçeği sapı ve üzüm cibresinin ısı enerjisi kaynağı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi |
55 |
84817 |
IŞIL YANIK (ÖZDEMİR) |
1999 |
Tekirdağ şartlarında ilkbahar turp yetiştiriciliğinde uygun çeşit ve fındık turbu (raphanus sativus vear sativus) için uygun zamanın saptanması üzerine araştırmalar |
56 |
84719 |
ASLI AKAN MERCANGÖZ |
1999 |
Standart şaraplık üzüm çeşitlerinin hasat olgunluğunda esas alınacak fiziksel kalite özelliklerinin belirlenmesi |
57 |
84802 |
PINAR SUCUOĞLU KORAL |
1999 |
Standart sofralık üzüm çeşitlerinin salkıma ilişkin kalite özelliklerinin belirlenmesi |
58 |
84787 |
GÜL EBRU ORHUN |
1999 |
Sebze olarak tüketilecek çimlendirilmiş turp (raphanus sativus) tohumları için en uygun çimlendirme koşullarının belirlenmesi |
59 |
84797 |
MÜGE PALABIYIK |
1999 |
Sonbahar kırmızı fındık turp yetiştiriciliğinde farklı ekim zamanı ve bitki sıklıklarının verim ve kalite üzerine etkisi |
60 |
95325 |
CAFER AY |
2000 |
Serada temel ve sulu gübre olarak uygulanan farklı organik gübrelerin domateste, gelişme, verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri |
61 |
95279 |
YELİZ KIYAK |
2000 |
Domates ve hıyar tohumlarına ekim öncesi yapılan farklı uygulamaların bazı fiziksel stres şartlarında çıkış ve fide gelişimi üzerine etkileri |
62 |
105950 |
ASUMAN CİBİCELİ |
2001 |
Farklı ekim zamanlarının, sonbahar ürünü oalarak açıkta yetiştirilen kıvırcık baş salata (lactua sativa var capitata) çeşitlerinde gelişme ve verim üzerine etkileri |
63 |
154275 |
ERDİNÇ BAL |
2004 |
Bazı çilek çeşitlerinin meyvesindeki anatomik yapılaşmanın muhafaza süresi üzerine etkisi |
64 |
168169 |
SEVEN ALTAN |
2005 |
Kivi (Actinidia deliciosa A. Chev.) yetiştiriciliğinde göz verimliliğinin belirlenmesi |
65 |
168134 |
AYÇA KARAUZ |
2005 |
Değişik dönemlerde alınan asma aşı kalemlerinde gözlerin uyanması ve kallus oluşumu üzerine soğukta muhafazanın etkileri |
66 |
168168 |
SEVGİ POYRAZ |
2005 |
Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen glohaven şeftali çeşidinde hasat dönemi boyunca ağaç olumunda gözlemlenen değişimler |
67 |
183313 |
GÜLÇİN AKSU |
2006 |
Cruciferae familyasındaki bazı sebze fidelerine uygulanan donma sıcaklıklarının, fide büyümesi ve kalitesi üzerine etkisi |
68 |
183433 |
UTKU ÖZDAMAR |
2006 |
Farklı yöntemlerle çürütülmüş beyaz üzüm cibresinde, değişik K/Ca oranına sahip besin çözeltisi verilerek yetiştirilen domateste, gelişme ve verimin karşılaştırılması |
69 |
183409 |
ÖZNUR GÖKHAN |
2006 |
Bazı çekirdekli üzüm çeşitlerinde gibberellik asit (GA3) uygulamasının ovaryum gelişimi üzerine etkileri |
70 |
216569 |
İBRAHİM ONAT |
2007 |
Şaraplık üzüm çeşitlerinde kaliteli şarap üretimine en uygun şıra oranının belirlenmesi |
71 |
199824 |
FURKAN TINMAZ |
2007 |
Ekim öncesi bazı tohum uygulamaları ile bamya (Abelmoschus esculentus L. Moench)'nın çimlenme, çıkış ve veriminin iyileştirilmesi |
72 |
233258 |
ÇİĞDEM YILMAZ |
2008 |
Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen bazı önemli elma çeşitlerinde kimyasal seyreltme |
73 |
233323 |
EVRİM ALTUN |
2008 |
Soğuk cam serada, farklı inorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrelerde yetiştirilen kıvırcık baş salatada, gelişme ve verimin karşılaştırılması |
74 |
256999 |
MERAL DIRAK |
2009 |
İzabella üzüm çeşidinin Tekirdağ koşullarında yetiştirilme olanaklarının araştırılması |
75 |
256961 |
ASLI UMUT |
2009 |
Kültür asmasında ağırlık- alan ilişkisinden yararlanarak gerçek yaprak alanının bulunmasında yöntemlerin karşılaştırılması |
76 |
257000 |
SERKAN AYDIN |
2009 |
Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde tane fiziksel özelliklerinin belirlenmesi |
77 |
258678 |
HAYDAR BALCI |
2009 |
Brokkoli (Brassica oleracea var. italica) ve salata (Lactuca sativa L.) tohumlarına uygulanan bazı organik asit ve bitkisel kökenli materyallerin çimlenme, çıkış ve fide falitesi üzerine etkileri |
78 |
258680 |
NAZİF SEVİMAY |
2009 |
Kuraklık steresi altındaki marul bitkilerinde salisilik asidin etkileri |
79 |
258677 |
ZİYA ŞİMŞEK |
2009 |
Cabernet sauvignon (V. vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı yönlerden uygulanan yaprak almanın kalite özellikleri üzerine etkileri |
80 |
258714 |
SERKAN CANDAR |
2009 |
Çevre şartlarının kış-erken ilkbahar döneminde serada yetiştirilen marulda uç yanıklığı oluşumuna etkisi |
81 |
257009 |
AHU ZÜBEYDE DOĞAN |
2009 |
Farklı UV-C uygulama sürelerinin asmalarda aşıda kaynaşma özellikleri üzerine etkileri |
82 |
258674 |
AHMET BAHADIR DUMAN |
2009 |
Farklı tuzluluk ortamlarında deniz börülcesi (Salicornia europea) yetiştiriciliğinin araştırılması |
83 |
268630 |
AHMET ALKIŞ |
2010 |
Bazı yumuşak ve sert çekirdekli meyve türlerinin Çorlu yöresindeki performanslarının incelenmesi |
84 |
268625 |
ASLI GÖKGÖZ |
2010 |
Soğuk cam serada inorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrede yetiştirilen domateste, gelişme ve verimin karşılaştırılması |
85 |
268634 |
ONUR İNAL |
2010 |
İnorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrenin, fide üretiminde ve topraksız tarımda, yetiştirme ortamı olarak kullanım olanakları |
86 |
268383 |
AHMET SEMİH YAŞASIN |
2010 |
Cabernet sauvıgnon üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve salkım seyreltme uygulamalarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri |
87 |
283214 |
EMİNE UZUN SÖNMEZ |
2010 |
Farklı ortamlarda yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea L.) bazı gelişme dönemlerindeki makro-mıkro besin elementleri ile fenolik madde içeriklerının belirlenmesi |
88 |
268381 |
GİZEM YILDIRIM |
2010 |
Asmada aşı kaynaşma özellikleri üzerine bazı sitokinin uygulamalarının etkisinin belirlenmesi |
89 |
297651 |
HATİCE KADİROĞLU KARAOĞLAN |
2011 |
Hayward kivi çeşidinde meyve tutumundan hasada kadar olan dönemde meyvede meydana gelen morfolojik değişimlerin saptanması |
90 |
297658 |
ABDURRAHMAN MELİH MİKAR |
2011 |
Soğuk cam serada, inorganik, organik maddeler ve besin elementleri karıştırılmış öğütülmüş cibrelerde yetiştirilen kıvırcık baş salatada, gelişme ve verimin, diğer ortamlarla karşılaştırılması |
91 |
297643 |
HANİFE GÜLER |
2011 |
Soğuk cam serada kaya yünü, perlit, zeolit, cibre ve toprakta yetiştirilen kıvırcık baş salatada gelişme ve verimin karşılaştırılması |
92 |
297652 |
SERAP TUĞ |
2011 |
Biberde (Capsicum annuum L.) aşılı bitki üretme ve yetiştirme çalışmaları |
93 |
297710 |
ÇİSEM YUVAUÇ |
2011 |
Tekirdağ koşullarında sonbahar döneminde sebze rezene (Foeniculum vulgare var.azoricum) yetiştirme olanaklarının araştırılması |
94 |
297708 |
BENGÜ UYAN |
2011 |
Değişik vejetasyon dönemlerinde farklı su kısıtlarının ıspanakta meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi |
95 |
297662 |
ESRA EŞ |
2011 |
Phaseolus vulgaris L.'de otopoliploidinin uyartılması |
96 |
305270 |
GÜLÇİN AKÇAY |
2012 |
Grenache, Syrah, Mourvedre üzüm çeşitlerinde salkım seyreltme, yaprak, uç ve tepe almanın verim ve kalite üzerine etkileri |
97 |
309930 |
TÜLİN KARA |
2012 |
Bazı elma çeşitlerinde çiçek tozu canlılık düzeyi, çimlenme yeteneği ve çiçek tozu üretim miktarının saptanması |
98 |
305283 |
SELEN ŞEKER |
2012 |
Ülkemizde yetiştirilen farklı çekirdeklik kabak populasyonlarının bazı tane özelliklerinin saptanması ve rapd yöntemi ile genetik ilişkilerinin belirlenmesi |
99 |
309920 |
CANEL KURT |
2012 |
Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alanı/ürün miktarlarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri |
100 |
309919 |
GÜLİSTAN DEMİRCİ |
2012 |
Cibre ve farklı mineral gübrelerin marulda verim ve uç yanıklığı üzerine etkileri |
101 |
318032 |
ÖZGE KAYMAZ |
2012 |
Viognier (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı sıra yönleri ve salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri |
102 |
309915 |
MEHMET CÜNEYD ÇAVUŞOĞLU |
2012 |
Farklı dozda tuz içeren sulama sularının bazı sebze fidelerinin gelişimi üzerine etkisi |
103 |
328298 |
FATMA SEREN SAĞIR |
2013 |
Bazı yerli Trabzon hurması tipleri (Diospyros kaki L.) için uygun tozlayıcı çeşit belirlenmesi |
104 |
332307 |
BENGÜL KÜÇÜKÇELİK |
2013 |
Soğuk serada perlit ve cibrede yetiştirilen domates çeşitlerinin meyvelerine, farklı dozlarda kalsiyum (Ca) püskürtmenin, çiçek burnu çürüklüğü ve çatlamaya etkisi |
105 |
346593 |
MUSTAFA BURAK AKÇAY |
2013 |
Merlot üzüm çeşidinde (Vitis vinifera L.) farklı sıklıkta yapraktan uygulanan çinko ve bor mikro elementlerinin şaraplık üzüm kalitesi üzerine etkileri |
106 |
346592 |
SEÇİL BAYRAM |
2013 |
Farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının Syrah üzüm çeşidinde tanede metabolit birikimi ve su stresi üzerine etkileri |
107 |
328281 |
MEHMET ALİ OÇKUN |
2013 |
Bağcılıkta metil jasmonat (MeJA), jasmonik asit (JA) ve salisilik asitin (SA) aşıda kallus oluşumu üzerine etkileri |
108 |
360747 |
NAZIM EMRE DURMAZ |
2014 |
Asma yapraklarında stoma yoğunluğunun saptanmasında saydamlaştırma ve kalıp alma yöntemlerinin karşılaştırılması |
109 |
360742 |
ÇAĞLAR SANŞİLİ |
2014 |
Bazı elma ve kiraz çeşitlerinde polen performanslarının belirlenmesi |
110 |
355449 |
HÜSEYİN ÖNER |
2014 |
Cabernet-sauvignon üzüm çeşidinde farklı kültürel işlemlerin verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri |
111 |
355443 |
ALİ ÇELİK |
2014 |
Yerkirazında farklı su uygulamarının meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi |
112 |
360747 |
NAZIM EMRE DURMAZ |
2014 |
Asma yapraklarında stoma yoğunluğunun saptanmasında saydamlaştırma ve kalıp alma yöntemlerinin karşılaştırılması |
113 |
364269 |
ELİF NESİME GENÇ ( BİRBENLİ) |
2014 |
Patlıcanda (Solanum melongena cv. Togo F1) sürgün budaması ve dikim sıklığının verim ve kalite üzerine etkileri |
114 |
355428 |
NİHAN ŞAHİN |
2014 |
Farklı kimyasal uygulamalarının 0900 ziraat çeşidi kirazın çatlaması üzerine etkilerinin tespit edilmesi |
115 |
355455 |
ELİF ÖZKAN |
2014 |
Farklı azot seviyelerine sahip besin çözeltilerinin perlitte yetiştirilen nötr gün çileklerinin (Fragaria ×ananassa) gelişimi ve verimi üzerine etkisi |
116 |
382835 |
OKTAY SEZGİN |
2015 |
Türkiye florasında bulunan yabani kırmızı frenk üzümünün (Ribes rubrum L.)kültüre alınarak fenolojik morfolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi |
117 |
398677 |
ÇAĞATAY ARABACI |
2015 |
Kapsaisinin biberde (Capsicum annuum L.) çimlenme, çıkış ve bitki gelişimine etkisi |
118 |
413386 |
MELTEM PITIR |
2015 |
Biber yetiştiriciliğinde farklı su kısıtlarının meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi |
119 |
382854 |
MERVE BORA |
2015 |
Değişik vejetasyon dönemlerine kadar uygulanan farklı tuz konsantrasyonlarının biberde meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi |
120 |
392404 |
EBRU KARAMUK |
2015 |
Domatesde (Solanum lycopersicum cv. Jumbo F1) budamanın verim ve kalite üzerine etkisi |
121 |
392405 |
MAJED NOOR AL-DEEN MAHMOOD |
2015 |
110R anacı üzerine aşılı merlot üzüm çeşidi omcalarına uygulanan farklı biyofungusit ve dozlarının fidan özellikleri üzerine etkileri |
122 |
398687 |
NURGÜL GÜNEŞ |
2015 |
Organik bağcılıkta syrah üzüm çeşidi fidanlarına farklı dozlarda uygulanan Trichoderma harzianum ve Bacillus subtilis' in tutma ve gelişme üzerine etkileri |
123 |
449191 |
ERSİN ÖZERKİŞİ |
2016 |
Tekirdağ koşullarında farklı sıra üzeri mesafelerin bazı şeker mısırı (Zea mays L. saccharata Sturt.) çeşitlerinde taze koçan verimi ve kalite özelliklerine etkisi |
124 |
436451 |
İPEK EZGİ KABATAŞ |
2016 |
Sangiovese üzüm çeşidinde dönemsel yaprak su potansiyeli (Ψyaprak) değişimlerine bağlı olarak düzenlenen sulama oranları ile salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkileri |
125 |
420303 |
AYŞE ÖZDEMİR |
2016 |
Asma fidanlarında aşı bölgesindeki içsel yapının manyetik rezonans görüntüleme yöntemi (MRI) ile incelenmesi |
126 |
449188 |
DEMET TUĞCU |
2016 |
Değişik vejetasyon dönemlerine kadar uygulanan farklı tuz konsantrasyonlarının yaprak lahanada meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi |
127 |
430304 |
ARZU ATAÇ TÜRKMENOĞLU |
2016 |
Biberde (Capsicum annuum L.) aşılamanın erkencilik, verim ve kalite üzerine etkileri |
128 |
436387 |
GÜLDEREN KAYGUSUZ |
2016 |
Farklı uç alma dönemleri ve farklı dozlarda azot uygulamalarının merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde gelişme, verim ve kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi |
129 |
436460 |
HANİFİ KOÇAK |
2016 |
Hasat sonrası UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama uygulamalarının kiraz meyve kalitesi ile muhafaza süresi üzerine etkileri |
130 |
457181 |
PINAR ÖRKCÜ |
2016 |
Farklı lokasyonlardan temin edilen bamya genotiplerinin morfolojik ve sitolojik karakterizasyonu |
131 |
483520 |
ÖZCAN YAVAŞ |
2017 |
Flow sitometri ile bazı ıspanak aksesyonlarının çekirdek DNA içeriklerinin belirlenmesi |
132 |
483514 |
HAKAN AŞAN |
2017 |
Asma fidanı üretiminde aşılı çeliklere biyo-ajan uygulamalarının aşıda başarı oranı, fidan randımanı ve kalitesine etkileri |
133 |
495057 |
ŞÜKRÜ ÖZTÜRK |
2018 |
Farklı tuz konsantrasyonlarına sahip sulama sularının pazının büyüme ve gelişimine olan etkileri |
134 |
527639 |
ASUMAN TORUN |
2018 |
Bazı börülce genotiplerinin morfolojik ve moleküler karakterizasyonu |
135 |
509531 |
ABDULĞANİ YARIŞ |
2018 |
Farklı sulama oranlarının taze fasulyede meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerin belirlenmesi |
136 |
503395 |
EMRAH KÖSE |
2018 |
Bazı ıspanak aksesyonlarının morfolojik özeliklerinin belirlenmesi |
137 |
495059 |
TUĞBA TEKSÖZ ÖZAKIN |
2018 |
Aşılı asma fidanlarına farklı yöntemlerle uygulanan mikorizaların fidan tutma ve gelişme özellikleri üzerine etkileri |