Merlot Üzüm Çeşidinde Yaprak Su Potansiyeli İle Yaprak Alma Uygulamalarının Olgunluk İndislerinin Yönetimi Ve Bunların Üzüm Verim Ve Kalitesi Üzerine Etkileri (24.12.2019/ 24.11.2021/Prof. Dr. Elman BAHAR)
Bazı Egzotik Sebze Türlerinin Kuraklığa Toleransının Belirlenmesi (16.09.2020 / NKUBAP.03.YL.19.204 / Prof. Dr. Murat DEVECİ)
Alabaşın (Brassica oleracea var. gongylodes) Soğuğa Dayanıklılığı
Asma Fidanlarında Aşı Bölgesindeki Içsel Yapının Manyetik Rezonans Görüntüleme Yöntemi MRI Ile Incelenmesi
Asmada Aşı Kaynaşma Özellikleri Üzerine Bazı Sitokinin Uygulamalarının Etkisinin Belirlenmesi
Bazı Çekirdeksiz Üzüm Çeşitlerinde Embriyo Aborsiyonu ve Nedenleri
Bazı Kimyasal Madde Uygulamalarının Ispanakların Soğuğa Dayanıklılığına Etkisi Üzerinde Araştırmalar
Bitki-Toprak-Atmosfer Ölçümlerini Kapsayan Sulama Teknolojilerinin Brokkoli (Brassica oleracea L. var. italica) Tarımında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Cibre ve Farklı Mineral Gübrelerin Marulda Verim ve Uç Yanıklığı Üzerine Etkileri
Conservation and Restoration of European Cork Oak Woodlands A Unique Ecosystem In, AB
Değişik Vejetasyon Dönemlerinde Farklı Su Kısıtlarının Ispanakta Meydana Getirdiği Fizyolojik, Morfolojik ve Kimyasal Değişikliklerin Belirlenmesi
Degisik Vejetasyon Dönemlerine Kadar Uygulanan Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Biberde Meydana Getirdigi Fizyolojik, Morfolojik ve Kimyasal Degisikliklerin Belirlenmesi
Değişik Vejetasyon Dönemlerine Kadar Uygulanan Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Yaprak Lahanada Meydana Getirdiği Fizyolojik Morfolojik ve Kimyasal Değişikliklerin Belirlenmesi
Derim Sonrası UV C ve Etanol Uygulamalarının Üzüm Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
Farklı Besin Kaynakları ve Çözeltilerinin,Perlit Torba Kültürü ile Yetiştirilen Marul ve Domateste, Gelişme ve Verim Üzerine Etkisi
Farklı Ortamlarda Yetiştirilen Ispanağın (Spinacia oleracea L.) Bazı Gelişme Dönemlerindeki Makro-Mikro Besin Elementleri ile Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
Farklı Tuzluluk Düzeyindeki Sulama Sularının Serada Yetiştirilen Bazı Bitkilerin Verim Kalite Parametreleri Ve Toprak Profili Tuzluluğuna Etkisi
Farklı Uç Alma Dönemleri ve Farklı Dozlarda Azot Uygulamalarının Merlot Vitis vinifera L Üzüm Çeşidinde Gelişme Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Fidanlık Koşullarında Aşılı Asma Fidanı Üretimi
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarından (Vitis vinifera L.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmasına Vitis vinifera L Ait Genetik Materyallerin Toplanması ve DNA İzolasyonlarının Yapılması
Ganos Dağları Doğal Florasından Toplanan Kültür Asması (Vitis vinifera L ) Genetik Materyallerinin Moleküler Karakterizasyonunun Yapılması
Gökçe Ada’da Organik Üzüm Yetiştiriciliğine Uygun Çeşitlerin Belirlenmesi
Hasat Sonrası Putresin, Salisilik Asit, Oksalik Asit ve Kalsiyum Klorür Uygulamalarının Bazı Erik Çeşitlerinin Muhafaza Süresi ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkisi
Hasat Sonrası UV-C ve Yenilebilir Yüzey Kaplama Uygulamalarının Kiraz Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
Hidroponik Kültür ve Fidanlık Koşullarında Yetiştirilen Aşılı Asma Fidanlarının Odunsu Dokularında Karbonhidrat-Azot Birikimi ve Bağdaki Tutma Oranlarına Etkileri
Hidroponik Yöntemlerle Aşılı Köklü Asma Fidanı Üretimi
İnorganik ve Organik Maddeler Katılmış Cibrenin Fide Üretiminde ve Topraksız Tarımda Yetiştirme Ortamı Olarak Kullanım Olanakları
Kalecik Karası Üzüm Çeşidinde Teksel Seleksiyon
Kapsaisinin Biberde (Capsicum annuum L.) Çimlenme, Çıkış ve Bitki Gelişimine Etkisi
Kırklareli Yöresindeki Sulama Suyu Kaynaklarında Bulunan Bazı Makro ve Mikro Elementlerin Tarımsal Açıdan Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma
Lahanagiller (Cruciferae) Ve Baklagiller (Fabacea) Familyalarına Ait Bazı Türlerin, Tüketim Amaçlı Olarak Çimlendirilen Tohumları ve Tohum Karışımlarında Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Latin Çiçeğinin (Tropaeolum majus L.) Kurutulmasında Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması: Kurutmakinetiklerinin ve Bazı Kimyasal Özelliklerinin Değişimi
Marmara Bölgesinden Toplanan Domates Popülasyonlarının Moleküler ve Morfolojik Karakterizasyonunun Belirlenmesi
Osmotik Çözelti Uygulamalarının Soğan Tohumlarında Çimlenme, Çıkış ve Verim Üzerine Etkisi
Plastik Seralarda Yetiştirilen Bazı Bitkilerin Sulama Zamanı ve Su Kullanımı Planlaması
Salisilik Asit Uygulamalarının Farklı Sulama Seviyelerinde Yetiştirilen Yazlık Kabakta (Cucurbita pepo L.) Bitki Gelişimi ve Verime Etkisi
Soğuk Hava Depolarında Kasa İçi Bağıl Nem ve Sıcaklık Dağılımının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi
Soğuk Hava Depolarında Ortam Koşullarındaki Yersel Değişkenliğin Depolama Kayıpları Üzerindeki Etkisinin Araştırılması
Syrah Üzüm Çeşidinde Farklı Toprak İşleme ve Yaprak Alanı Ürün Miktarlarının Su Stresi, Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
Tekirdağ İlindeki Fabrikaların Çevresindeki Tarım Alanlarında Oluşturduğu Toprak Kirliliği ve Bu Kirliliğin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri
Tekirdağ Şartlarında Alabaş (Brassica oleracea var. gongylodes) Yetiştiriciliği
Trakya Bölgesi Doğal Florasında Bulunan Fragaria Cinsine Bağlı Türlerin Tespiti, Moleküler ve Morfolojik Karakterizasyonlarının Yapılması
Trakya Bölgesinde Kiraz Üretiminin Ekonomik Analizi
Trakya Bölgesinde Seracılığın Gelişimi, Karşılaştığı Sorunlar ve Çözümler
Trakya Ormanlarında Yabani Olarak Yetiştirilen Böğürtlen (Rubus L.) Populasyonundan Üstün Verimli Fertlerin Seçilmesi ve Bunların Teknolojik ve Kültürel Amaçlarla Üretilmesi
Trakya’da Tarla Sebzeciliğinin Genel Durumu ve Ekonomik Sorunları Üzerine Bir Araştırma
Türkiye’de Farklı Lokasyonlardan Temin Edilen Yerli Bamya Genotiplerinde Morfolojik ve Sitolojik Karakterizasyon
Türkiye’deki Mevcut Çilek (Fragaria sp.) Gen Kaynaklarının Toplanarak Değerlendirilmesi ve Çekirdek Koleksiyonlarının Oluşturulması
Türkiye’de Doğal Olarakyetişen Yabani Asmanın (V. vinifera ssp. slyvestris) Tanımlanması ve Üretimde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması
Urla’da Bulunan Tarihi Üzüm Çeşidi Adayı Asmaların Molekülar ve Ampelogarafik Yöntemlerle Tanıları
Zeytin Bahçeleri Için Değişken Düzeyli Gübreleme Yapan Gübre Dağıtma Makinası Geliştirilmesi