YÖK Tez No |
Yazar |
Yıl |
Tez Adı |
|
1 |
27941 |
LEVENT ARIN |
1993 |
Bazı önemli yerli baş soğan çeşitlerinin Tekirdağ şartlarında verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerinde araştırmalar |
2 |
47553 |
YILMAZ BOZ |
1995 |
Melezleme ile elde edilen çekirdeksiz ve sofralık ümitvar çeşit adaylarının ampelografik özelliklerinin belirlenmesi ve kışlık gözlerin bulundukları yere göre verimliliklerinin saptanması |
3 |
57325 |
SEYFİ ÖZIŞIK |
1996 |
Hafızalı, Amasya beyazı, Yapıncak ve Semillon üzüm çeşitlerinde primer sürgünlerin zararlanması sonucu oluşan ikinci sürgünlerin verimlilik düzeylerinin belirlenmesi üzerinde araştırmalar |
4 |
57241 |
ELMAN BAHAR |
1996 |
Hidroponik yöntemlerle aşılı köklü asma fidanı üretimi |
5 |
67541 |
HATİCE ÇİNKILIÇ |
1997 |
Farklı besin kaynakları ve çözeltilerin, perlit torba kültürüyle yetiştirilen marul ve domateste, gelişme ve verim üzerine etkisi |
6 |
84755 |
FUNDA ERYILMAZ |
1999 |
Tekirdağ şartlarında yetiştirilen bazı brokkoli çeşitlerinde farklı ekim zamanları ve hasat şeklinin gelişme ve verim üzerine etkisi |
7 |
84747 |
MURAT DEVECİ |
1999 |
Bazı kimyasal madde uygulamalarının ıspanakların soğuğa dayanıklılığına etkisi üzerinde araştırmalar |
8 |
84748 |
İLKNUR DOĞAN KORKUTAL |
1999 |
Bazı çekirdeksiz üzüm çeşitlerinde embriyo abortsiyonu ve nedenleri |
9 |
84722 |
SÜREYYA ALTINTAŞ |
1999 |
Soğuk serada ortam sıcaklığını artırmaya yönelik uygulamaların, perlitte yetiştirilen marul ve domateste gelişme ile verim üzerine etkisi |
10 |
105944 |
DEMİR KÖK |
2001 |
Tekirdağ İli biyoklimatolojik değerlerinin şaraplık üzüm çeşitlerinde gelişme, verim ve kalite üzerine etkileri |
11 |
105943 |
NESLİHAN EKİNCİ |
2001 |
Semperfresh, kalsiyum klorür ve sıcak uygulamalarının gölden delicious ve starking elma çeşitlerinin muhafazası üzerine etkisi |
12 |
105979 |
AHMET DELİCE |
2001 |
İtalia üzüm çeşidinde vegetatif gelişme ile üzüm kalitesi arasındaki ilişkiler |
13 |
105945 |
CANAN ÖZTOKAT |
2001 |
Ege ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bazı börülce popülasyonlarının gelişme, verim ve tohum kalitesi yönünden karşılaştırılması |
14 |
105977 |
SHAHİD JAVED BUTT |
2001 |
The Effects of different growing media on the growth, yield and quality in cos lettuce and tomato grown on a cold glasshouse |
15 |
133157 |
NİLÜFER GAMZE ÜNSÜR |
2002 |
Organik ve inorganik temelli yaprak gübrelerinin, soğuk serada yetiştirilen domateste gelişme, verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri |
16 |
136529 |
SERDAR POLAT |
2003 |
Bazı sebze ve meyve tohumlarında görülen dormansinin, proteinlerle ve fenolik maddelerle ilişkisinin saptanması |
17 |
136519 |
FATİH CEM KUZUCU |
2003 |
Çanakkale-Lapseki koşullarında yetiştirilen Trabzon hurmalarında meyve gelişimi, olgunlaşma ve depolama karakteristikleri üzerinde araştırmalar |
18 |
183860 |
PINAR SUCUOĞLU KORAL |
2006 |
Topraksız kültürde kullanılabilecek en ucuz ortamlar olan cibre ve cürufun, bitki gelismesi, verim ve ürün kalitesine etkileri yönünden, perlit ve sera toprağı ile karşılaştırılmaları |
19 |
257003 |
ERDİNÇ BAL |
2009 |
Hasat sonrası potasyum permanganat, UV-C, salisilik asit ve sıcaklık uygulamalarının kivi kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri |
20 |
305269 |
ERDİNÇ UYSAL |
2012 |
Klon anacı üzerine aşılı Deveci armut çeşidinde fertigasyonla ve yapraktan azotlu gübrelemenin verim, kalite ve besin maddesi alımı üzerine etkileri |
21 |
328183 |
H.ÖZGÜL. UÇURUM CELBİŞ |
2012 |
Organik ve konvansiyonel yöntemlerle yetiştirilmiş taze ve dondurulmuş domateslerde kalıntı miktarları ve kalite özelliklerinin belirlenmesi |
22 |
328276 |
AYÇA KARAUZ |
2013 |
Melezleme ıslahı ile elde edilen bazı üzüm çeşitlerinin ebeveyn analizleri ve çekirdeksiz fertlerin marköre dayalı seleksiyonu |
23 |
449167 |
FATMA FUNDA ÖZDÜVEN |
2016 |
Salisilik asit uygulamalarının farklı sulama seviyelerinde yetiştirilen yazlık kabakta (Cucurbita pepo L.) bitki gelişimi ve verime etkileri |
24 |
509887 |
SERKAN CANDAR |
2018 |
Farklı taç mikroklimalarının merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidine ait asmalarda fizyolojik faaliyetler ve kalite üzerine etkileri |